onsdag den 6. februar 2013

Krogveckan *La Bouffe*


I aftes (eller i går aftes alt efter hvordan i vender jeres døgn for tiden) var jeg ude og spise med kæresten.
Anledningen var Krogveckan her i Göteborg.

Krogveckan er en periode, hvor man for 200kr pr person kan spise to retter på en af byens utallige fine restauranter.

Dem, der har fulgt med herinde et stykke tid ved nok at jeg aldrig ville regne med at kæresten ville melde sig som frivillig til at tage med, så jeg havde på forhånd forventet mig at jeg skulle opleve dette sammen med min kollega og gode veninde.
Men mindsanten om ikke han selv sagde at jeg kunne vælge 3 restauranter som han ville prøve sammen med mig.
Wuhu! siger jeg bare.
Se det havde jeg ikke forventet.

Så jeg udvalgte tre stk. og i aftes stod det på første besøg hos La Bouffe, en fransk restaurant.

I og med at dette er et særligt tilbud så er det også en speciel menu man kan vælge fra.

På denne menu kunne vi vælge mellem følgende:

Forret:
* Kammusling med blomkålscreme, karry, dill og skalddyrsvinnegrette
* Svampesuppe med sprødstegt bacon, timian og parmesancroutoner
* Crépes fyldt med en svampe- og parmesanstuvning


Kæresten valgte suppen.
Den var desværre en kæmpe skuffelse. Farven mindede mest en grå tapetklister, den var ikke krydret overhovedet (mindede allermest om nogle svampe kogt i vand og så blendet). Den sprødstegte bacon var et par kogte bacontern i bunden af suppen og croutonerne var et stykke sprødstegt brød ved siden af suppen.
Jeg synes virkelig at de kunne have gjort meget bedre med denne... altså så svært er det virkelig heller ikke at lave en svampesuppe. Og som ikke mindst ser appetitelig ud.

Selv valgte jeg kammuslingerne.
Her var det også en skuffelse. Først var de alt for krydrede og jeg ved ikke om det var salt men de knasede så meget mellem tænderne at det mindede om sand.
Derudover var den ene ikke stegt helt igennem og den anden var også liiige i underkanten.
Blomkålscremen smagte ok men var en anelse grynet og vinegretten føltes malplaceret.

Jeg tog desværre ikke billede af forretten, men som i nok kan forestille jer så var der ikke noget særligt ved synet.


Hovedret:
* Smørstegt Kulmule med sauteret spinat, rejer, kogt æg, kartofler og hollandaissovs.
* Grillet kalveentrecoté med hjemmelavet bearnaise og pommes neuf
* Gederisotto med rosmarinristede rødbeder, ristede pinjekerner og spinatsalat


Vi starter igen med kærsten og han valgte kulmulen.



Som i kan se så lykkedes de en smule bedre med udseendet denne gang, dog var de igen for nærrige med krydderierne.
Derudover havde fisken fået en anelse for meget og kæresten sagde at sovsen smagte somom de havde brugt lime i stedet for citron da den var en anelse bedsk.


Selv kastede jeg mig over entrecotéen. Jeg kan virkelig ikke sige nej til et stykke kød og bearnaisesovs.



Her synes jeg faktisk at lykkedes fint med krydderierne og sovsen var kraftfuld og lækker... og jeg levnede for førse gang i lang tid sovs tilbage. Og det var ikke fordi at der var monster meget af det. Den var bare så smagfuld at man ikke behøvede alt for meget af den.
Desværre stoppede lykken der.
Jeg havde bedt om rødt kød men vil nærmere kalde den medium og så var selve kødets kvalitet ikke noget at skrive hjem om. Det var senet og en anelse for fedt.
Kartoflerne virkede også til at havde fået en anelse for lidt.



Om selve restauranten kan jeg kun sige at den var lille og hyggelig og at tjeneren var super sød og opmærksom.
Negativt om stedet var at restauranten er så lille at der kun var plads til få 2-mandsborde. Så efter et stykke tid blev flere par pladseret ved samme bord som andre par.
For nogle ville det ikke være noget slemt, men dette ville være nok til at jeg personligt ville forlade stedet.
Jeg gider ikke tage på romantisk middag for at sidde og flette fødder med et fremmet par :)

Der var også en dårlig rumklang derinde så der var meget højlydt, men det er jo næsten hvad man kan forvente i et så lille lokale.
Kæresten gjorde også opmærksom på at hans kniv havde syltetøj på og at dugen var beskidt.
Han var en god kritiker at have med.

Og så var jeg noget overrasket over vinglassene.
Jeg bestilte rødvin til hovedretten og fik det serveret i et hvidvinsglas... det er for mig et no no.
Og jeg bestilte ikke husets rødvin og alligevel kom de bare ud med et glas med vinen i. Jeg havde forventet i det mindste at få det serveret ved bordet.

Kæresten fik cola i et hvidvinsglas og fik ikke is i glasset og samme med mig da jeg bestilte vand til forretten og også bare fik serveret et glas vand (dog i et vandglas) og heller ingen is.
Heldigvis skulle jeg ikke betale for vandet og det var da altid noget.


For dette kom vi af med 526kr (svenske self)
Og skulle jeg rate denne oplevelse så ville La Bouffe få 3 ud af 5 stjerner.

Ingen kommentarer: