Har oprettet en profil på madital.dk idag og har afsluttet dagen med 208 ubrugte kcal. Så lidt dygtig har jeg da været.
Og så fik jeg powerwalket/jogget i 20min efter arbejde. Not much, men bedre end ingenting :)
Nå men til aften har jeg lavet wokret udfra en Femina opskrift, og så modereret lidt.
DET SKAL DU BRUGE:
400 g strimlet kalvekød til wok (Brugte 500g svinemørbrad)
MARINADE:
1 dl chili-ketchup (Brugte sød chilisauce)
2 spsk. alm. ketchup
1 spsk. soja eller ketjab manis (indonesisk soja)
½ spsk. olie (Her har jeg en hvidløgs/olivenolie jeg brugte)
5 cm friskrevet ingefær
1 tsk. tørret ramsløg eller 1 fed finthakket hvidløg (sprang jeg så over pga. min olie)
1 lille løg i små terninger (Brugte jeg ikke)
2 tsk. rørsukker
ENDVIDERE:
100-150 g friske sukkerærter i skrå stykker
2 forårsløg i skrå stykker
75 g friske bønnespirer
(Jeg brugte bare en wokblanding fra fryseren)
TILBEHØR: nudler eller ris
SÅDAN GØR DU:
Rør alle dele til marinaden sammen.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og vend det i.
Lad det trække i mindst ½ time og gerne længere (op til 1 døgn).
Gør grøntsagerne klar, men hold dem adskilt.
Warm en wok godt op (eller en dyb pande). Steg kødet ad et par gange i små portioner, ellers mister wokken varmen, og kødet koger i stedet. Tag det op, efterhånden som det er brunet. Kom det hele tilbage i wokken, og lad det stege i ca. 6 minutter.
Kom sukkerærter og forårsløg i, og steg videre i 2-3 minutter.
Kom bønnespirerne i, og sluk. Smag saucen til med salt og peber. Servér nudler eller ris til.
Super lækker ret som jeg hermed vil anbefale... mums mums mums.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar