søndag den 16. maj 2010

Litzy aka Gourmetkok

Jeg har prøvet noget nyt - druesalsa. Det skal i bare prøve - hvor var det bare sygt godt.
Smagte faktisk meget hen af rødkål :D

Her får i opskriften (som btw er fra www.hatting.dk)

Stegt andelår med lun druesalsa og rösti

Til fire personer.

Tilberedningstid:1 ½ - 1 ¾ time.

4 Berberiandelår à 300 g
salt, friskkværnet peber
lidt fintskåret timian, salvie eller rosmarin
.
(Jeg brugte en omgang herbes de provence og det fungerede perfekt til anden)

Lun druesalsa:

1 tsk andefedt
1 fintsnittet rødløg
200 – 250 g flækkede, udstenene blå og grønne druer
1 – 2 tsk lagret balsamico.


Ovn -rösti: (Jeg lavede nogle fra frost - for så doven er jeg ... ej fryseren skulle tømmes)

4 store bagekartofler
1 gulerod
1 spsk smeltet smør
1 tsk timianblade/ rosmarin
salt, friskkværnet peber.


Tilbehør:

4 Filonino Durum fra Hatting Bageri.


Begynd med röstierne. Riv kartoflerne groft og guleroden fint, bland de to ting og knug dem fri for væde. Vend grøntsagerne med smeltet smør, salt, peber og krydderurter efter smag. Form kartoffelmassen til 8 – 12 flade, runde kager og læg dem på en plade med bagepapir. Bag röstierne gyldne og sprøde i ovnen ved 200°, ca. 20 minutter og vend dem efter ca. halvdelen af tiden.

Dup andelårene tørre, gnid dem med salt, peber og krydderurter, læg dem på ovnristen og sæt dem i ovnen ved 200 – 225° med bradepanden under. Steg andelårene til de er helt møre ca. 1 times tid.

Tag en lille smule af andefedtet fra til druesalsaen, varm det i en gryde og sauter rødløget mørt heri. Bland druerne ved og sauter videre 12 – 15 minutter. Smag salsaen til med salt, peber og balsamico og server den til andelårene med rösti og lune Filonino Durum fra Hatting Bageri.

Tip. Bag evt. röstierne i forvejen og lun dem i ovnen ved serveringen.
Energi pr. person: 770 Kcal , fedt 48% , protein 11%, kulhydrat 41%.

Monster mange kcal per person, men har næsten ingenting spist idag, og jeg har også været ude på en times gåtur, då jeg måtte godt :D

Og her er billedet så:

Ingen kommentarer: