Fandt en rigtig lækker opskrift inge på dk-kogebogen og i kan tro at den var en success. Nu har Sverige desværre ikke mælk med lavere fedt% end letmælk, så den kunne self. ha været mere fedtfattig, men jeg var nu meget tilfreds og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.
Dog så vil jeg næste gang ikke kværne min egen karry (eller i hvert fald ikke så meget som jeg gjorde), for synes den blev lige krads nok i smagen og min tunge var helt følelsesløs bagefter :P
Og til jer der også vil have fedtfattige boller... så får i lige opskriften her (men i kan også se den herinde)
Ingredienser:
450 g. hakket magert svinekød
50 g. revet løg
1 spsk. mel
salt
peber
Sauce:
300 g. groftrevet hvidkål
4 dl. skummet- eller minimælk
2 tsk. hønsebouillonpulver
1 spsk. mel
2 tsk. karry efter behag
Farsen røres godt sammen og formes til kødboller. Koges i en gryde med letsaltet vand. Kødbollerne stiger til vejrs når de er færdigkogt (Jeg jublede som et lille barn når det skete... yes jeg har seriøst aldrig lavet boller i karry før og det her fandt jeg meget fascinerende - små hjerner, små fornøjelser). Tages herefter op af vandet.
Den revne hvidkål koges i letsaltet vand i ca. 3-5 min. Dryppes godt af i en sigte. Mælken piskes sammen med bouillonpulver og karry. Lad mælken koge op og jævn med melet. Tilsæt den kogte hvidkål og varm saucen igennem. Smag til med salt og peber.
Server 150 g kogte ris til karrysaucen og kødbollerne samt ekstra grøntsager, fx. 300 g kogt broccoli.
2 kommentarer:
Tak for en dejlig opskrift! Den tror jeg da næsten jeg er nød til at lave her en af dagene.
Og fedtfattigt er jo altid godt :-P
Mvh Rumle :o)
Velbekomme da... håber du synes den er lige så god som jeg synes :)
Send en kommentar