tirsdag den 28. juni 2011

Wishes

Kunne godt tænke mig at slippe migselv og onkel Dan lidt løs på Gina Tricots hjemmeside.
Så skulle disse 3 bl.a. en tur hjem til mig :)

mandag den 27. juni 2011

søndag den 26. juni 2011

Sker knap så ofte...

Men en gang imellem synes jeg at i skal have lov at få et dagens - og hvad bedre end at vise hvordan jeg ser ud om sødagen.
Jogginbukser, top, ballerinaer og håret i knold.

Charmerende ik? :P

Hotpot

Igår spiste vi hos et vennepar og fik serveret en god gang kinesisk Hotpot. Nørj det var godt... jeg spiste så jeg var ved at sprække, og så spiste jeg lige lidt mere.

Fidusen er stort set som en gang fondue, men i stedet for olie så lægger du dine ting ned i en god gang smagfuld hønsesuppe. Så man vælger de ting man vil have, smider det ned i gryden og så fisker man det op igen når det er klart.



Som sovs havde damen i huset lavet noget rigtig rigtig lækkert. Hun kunne desværre ikke give opskrift da hun laver det på fornemmeren, men den indeholdt soja, hvidløg, ingefær, chili, sukker, puddersukker og vand. Den var super lækker, sådan en blandig af syrlig og sød og når du havde sunket så fik du lige et efterspark af chilien. NUM!



Jeg tog lige et par billeder af lidt af det jeg fik at spise.. bl.a. kylling, nudler, kartoffel, kinakål, kødboller osv.




Kan helt klart anbefales :)

Ska vi lege?

Jeg har en lille quiz til jer... lad os se hvor mange af spørgsmålene i kan svare på. (Og nu ikke noget med at snyde og bruge google ;) )

  1. Hvad er hovedingrediensen i en omelet?
  2. Hvilket dyr kommer en rigtig wienerschnitzel fra?
  3. Hvad skal man gøre med en sild for at den bliver til en kipper?
  4. Hvilken slags grønsag er King Edward?
  5. Hvilket land kommer Edammer-ost fra?
  6. Hvad er minestrone?
  7. Fra hvilket land kommer paella?
  8. Med hvilke nødder laver man marcipan?
  9. Hvad bruger man til at hæve brød med?
  10. Hvad skal der på en original hotdog?
  11. Hvad er Pecorino?
  12. Hvilke frugter serverer man som "Belle Héléne"?
  13. Hvad smager aïoli af?
  14. Hvor længe skal en Beuf Tartare steges?
  15. Hvad er basmati?
  16. Hvad er pancetta?
  17. Hvad er naan?
  18. Hvad laver man couscous af?
  19. Hvad er Roquefort-ost lavet af?
  20. Hvad er ingredienserne i "Angels on Horseback"?

Jeg kan fortælle jer at jeg selv havde 14 rigtige :P

lørdag den 25. juni 2011

Apricot

Fik prøvet min nye lak fra IsaDora.
Meget diskret lak med en meget dominerende guld tone. Lidt mere dominerende end man ser på billedet. Let at lægge og tørrer hurtigt.

Jeg har 2 lag på. Første billede med blitz og den anden uden.


Trevlig Midsommar åt alla

Igår var der jo midsommer i Sverige og de fleste unge har tilbragt den ude ved kysten. Håber de havde lidt bedre vejr end der var her inde i landet.

Så selvom jeg ikke er svensker, så kunne jeg ikke lade være med at fejre lidt midsommer på min egen måde hjemme i køkkenet :)

fredag den 24. juni 2011

Bitter dissapointment

Skal købe en fødselsdagsgave til min kæreste og har fundet den perfekte gave på ebay.

Der er i alt 2 sælgere, der har det jeg leder efter, hvor den ene kun sender til USA og Canada og den anden sender til alle andre lande end lige netop Sverige.

Har så sendt en mail til begge to (en enormt venlig mail hvis jeg selv skal sige det), den ene har jeg spurgt om de kunne gøre en undtagelse og sende til mig og den anden har jeg både spurgt om de kunne gøre en undtagelse men også spurgt hvorfor lige netop Sverige er sådan et No no land.

Af begge sælgere fik jeg det korte svar man kunne få. Den første bare med "nej, beklager" og den anden at "det gør de bare ikke".

Ej men undskyld... hvor fanden bliver høfligheden af? Man kunne da i det mindste sende et pænt svar tilbage. Og nu er det jo ikke et køb til 10kr der snakkes om, for så kunne man jo godt forstå at de ikke var så hjælpsomme.

Så nu sidder jeg her; skuffet, ked af det og faktisk også en anelse bitter.

Dumme dumme ebay :(

Free eyeliner

Endnu et lækkert tilbud fra ELF. Det kan vi li. Desværre har de endnu ikke fået de lakker hjem jeg går og venter på, så jeg springer over endnu engang :(

torsdag den 23. juni 2011

Rum and coca cola

Sidder lige og nynner en lille sang for mig selv :P I kender den måske hvis i har hørt Shubidua lige så meget som mig.

Nå men årsagen er at kæresten og jeg synes vi godt måtte forkæles i dag. Der er jo Skt Hans. Og siden det ikke fejres her i Sverige, så måtte vi jo fejre det for os selv.

Så jeg lavede os en super lækker omgang pasta med kødsovs (i ved.... for det skal jo være luksus når der skal fejres :P) og han blandede os en god drink med cola og en meget mørk og lækker rom.


onsdag den 22. juni 2011

Hvis pengene var til det...

Så havde jeg lige nu billet til HP marathon i Imperial.
Skal du ind og se den? Og kun den eller tager du lidt mere med nu du er igang?

tirsdag den 21. juni 2011

Nom Nom Nom

Pizza time :D

Stem på mig

Jeg har meldt mig til en konkurrence på nelly.com hvor man kan vinde en rejse.
Man skal designe en kjole... og det har jeg så gjort.

Har ingen tanker bag min kjole, jeg har bare hygget mig :P

Men hvis i kunne tænke jer at hjælpe mig lidt på vej, så klik på billedet og stem:


mandag den 20. juni 2011

Jægerschnitzel

Havde et par schnitzler i fryseren og bestemte mig for at lave en omgang jægerschnitzel... nøj den var lækker. Og sovsen var så god at jeg kunne ha labbet den i mig.




Lige nu sidder jeg og guffer noget lidt udsædvanligt i mig. Nemlig hønsefødder. Har en kinesisk veninde som gav dem til mig da jeg nævnte at jeg aldrig havde smagt det før.


Og dommen?
De smager faktisk ganske udemærket. Altså det er som at spise spidsen af en kyllingevinge. Der er ingen kød, men skind og brusk. Så det er ikke noget man bliver mæt af :P Og selve smagen kom jo nok også af den lækre sovs min veninde havde kogt dem i.
Jeg kunne ikke finde på at lave det selv, for meget arbejde for for lidt, men vil da ikke sige nej hvis jeg fik dem tilbudt en anden gang.

Har du spist anderledes ting?

søndag den 19. juni 2011

Du dejlige verden

Min yndlings danske film har altid været "Drømmen om det hvide slot". Jeg labbede den i mig hver gang jeg var på besøg hos min mormor og morfar.

I filmen spiller hun et stykke musik på klaveret som hun kalder (Du dejlige verden). Jeg har desværre aldrig kunnet opspore sangen. Den findes sikkert men spørgsmålet er om det er det den i virkeligheden hedder. Skulle en af jer være musik-kender så må i meget gerne hjælpe mig med at finde den hvis i kan. Den skulle vist være af Bornemann ... men spørgsmålet er jo så om det også er ham. Og stave det kan jeg heller ikke :P

Nå men da jeg sidste weekend var til fest med firmaet og på vej hjemad kl.3 om morgenen, gik jeg turen langs med søen og måtte sætte mig et stykke tid på en bænk for at nyde synet af disen over søen i morgenskumringen. Jeg tog et par billeder som jeg tænkte at jeg ville dele med jer.

Det er nu en dejlig verden vi lever i :)


Night Party

SMUK!

Mere har jeg ikke at sige om denne lak fra Lumene. Nr. 75 Night Party.
Bestemt ikke sidste gang jeg køber en lak fra dette mærke. Let at lægge (måske en anelse tyk) og smuk smuk smuk farve.
(undskyld for mine meget uplejede neglebånd... håber i kan leve med det)


lørdag den 18. juni 2011

Lemon & Herb Chicken

Så fik jeg prøvet endnu en Knorr Bag of Taste. Nemlig Lemon & Herb.
Er du gal den var go. Er stadig helt i den 7ende himmel. Dejlig mør saftig kylling med masser af lækre kryderier og grøntsager.

Om ikke anbefale Knorr Bag of taste så anbefaler jeg i hvert fald at man prøver at lave sin kylling i stegeposer. Jeg havde hørt om dem før men bare tænkt at ja det var the usual piece of crap, men det virker faktisk :)

Shopping

Min kæreste er begyndt at spille kort.... havde det være Poker eller et eller andet sejt så var det ok. Men nej, nørden spiller Magic Cards med sine venner :P

Har prøvet at følge lidt med, men må indrømme at jeg slet ikke kan finde ud af hvordan det foregår. Oh well.... sådan er det at være sammen med en nørd.

Nå men idag tog jeg med kæresten og hans kammerat til Uddevalla fordi de skulle købe nye kort.
I mellemtiden smuttede jeg forbi lidt butikker og fik lidt nyt med hjem.

F.eks. denne smukke taske. Den er helt postkasserød (kameraet er bare ikke god til at fange farven) og så er den i imiteret ruskind.



Derudover lidt mere lak til samlingen.

Depend - nr.223, Lumene - Night Party nr. 75, IsaDora - Apricot nr. 123 og IsaDora - Onyx nr.45
Forresten mine første fra Lumene og IsaDora.

torsdag den 16. juni 2011

Hvordan kurerer man depression?

Med en favnfuld killinger! :D


onsdag den 15. juni 2011

BBQ chicken

Så kommer mit lille test resultat...

I brevet er der en pose og krydderiblanding. Kylling kommes i pose, krydderi rystes ned i og pose kommes i ovn.

Selve resultatet blev super godt. Synes dog godt at krydderiblandingen kunne være lidt mere saltet. Men kyllingen blev dejlig mør.
Eneste minus var at posen var gået i stykker da jeg tog den ud af ovnen. Den var simpelthen revnet hele vejen ned ad den ene side. Om det bare var denne ene gang skal jeg ikke kunne sige, men skal prøve en ny blanding i morgen og lade jer det vide :)



Serverede kyllingen sammen med ris og majskolbe... mums.

Blue Wave

Købte jo også denne her lak i H&M... og gud hvor er den bare smuk. Sart sart pastelblå med masser af mikroglitter i.
Den er enormt gennemsigtig (på billedet har jeg 3 lag på), men tror den også vil være rigtig pæn ovenpå en alm. lyseblå lak.

Stay tuned - Litzy tester

Igår fik jeg en meget lækker pakke i posten (hvilket jeg ikke kan lade være med at smile lidt ad... med tanke på debatten for et par indlæg siden) og lige pt er jeg ved at teste den ene pose.



Hvis i selv kunne tænke jer at være med næste gang noget skal testes, så gå en tur ind på www.buzzador.com
Indtil videre er jeg yderst tilfreds med at være medlem og man bliver ikke spammet med mails som man ellers kan risikere med andre testpaneler.

Skulle det være noget der havde interesse... og i kunne tænke jer at hjælpe mig lidt på vej (helt op til jer), så kan i trykke på knappen ude til højre :)

tirsdag den 14. juni 2011

Before and now

Jeg lovede jo at vise et billede af in søster fra før og efter Photoshop havde været igang.

Jeg er langt fra god til det endnu, men for en novice så synes jeg faktisk at det blev helt ok. Og min søster er glad og det er jo det vigtigste.
Her har vi et før-billede:



Og her ser i hvad der kom ud af det 2 timer senere. Jeg har lysnet skyggerne, fjernet urenheder i huden samt et ar hun havde på maven, baggrunden er lavet helt sort, billedet konverteret til sort/hvid og så har jeg malet iPoden op i sin originale farve:



Hvad synes i?

mandag den 13. juni 2011

Litzy 5 år

Hvad gør man når man er rigtig rigtig doven?

Man skærer sin kotelet i tern, mixer med ris og "bearnaise" sovs og skovler det ind med gaffel imens man sidder med laptopppen på skødet :P
Yes her lever vi det fede liv.

Er du en madsnob?

Jeg blev lige inspireret af en debat på det forum jeg bevæger mig rundt på.... om hvorvidt folk ser ned på dem, der anvender færdigprodukter i madlavningen?

Selv elsker jeg at lave mad fra bunden og øver mig så ofte jeg kan i at gøre det hele selv, men helt ærligt så hopper jeg også ofte over hvor gærdet er lavest. Og det har jeg det fint med.
Jeg bruger Knorr Bearnaise (simpelthen fordi jeg synes det lyder mega besværligt at lave det selv), jeg laver stort altid Knorr Lasagne, og der kunne jeg måske godt gøre det selv.
Pulver kartoffelmos er også ofte brugt herhjemme. Ja hjemmelavet er det bedste, men for mig tager det simpelthen bare for lang tid først at skulle skrælle kartoflerne for derefter at koge dem møre. Yes dovenskab længe leve, men når man først er hjemme 17.30 (tidligst) hver dag, så orker man virkelig ikke at skulle bruge for meget tid på maden.
Og jeg bruger altid glaskartofler til brunede kartofler. Ikke fordi det er enkelt, men fordi jeg faktisk synes at de smager bedst til formålet. Jeg spiser meget sjældent brunede kartofler hvis folk har lavet dem på friske kartofler.... smager simpelthen for meget af kartoffel og for lidt af sukker :P

Self. er der nogen ting jeg kan undre mig over at folk gør, som f.eks at bruge de frosne skiveskårede kartofler til flødekartofler, men jeg kunne aldrig finde på at se ned på de folk der gør det.
Hvis man ikke er tilfreds, så må man jo lave det selv næste gang.
Hvorfor tror i at det er mig, der står for madlavningen herhjemme? Fordi jeg ikke synes kærestens mad er lige så god som min. Og i stedet for at brokke mig, så har jeg taget skeen i egen hånd.

Så hvordan med dig?
Ser du ned på de folk som snyder sig vej igennem madlavningen? Eller har du også Knorrs stående i køkkenskabet?

søndag den 12. juni 2011

Opvartning

Altid godt at være ovre hos venner når det bliver aftensmadstid... så får man jo lige lov at spise med :P

Edit, delete, retouch

Lige nu sidder jeg hos et vennepar og leger med billederne af min søster i Photoshop. Jeg har aldrig brugt dette program før, så sørgede for at jeg havde et par "støttepædagoger" i nærheden :P

Hvis jeg får lov af søsteren så kan i få et før/efter billede senere :)

lørdag den 11. juni 2011

17 mdr

Vi fejrer ikke hver måned, men når nu denne faldt på en lørdag :)

torsdag den 9. juni 2011

Mustasch

Lige siden jeg har været helt lille har jeg forbundet min far med overskæg. Han har et men har altid sagt at hvis han ku så ville han gro sit så det blev sådan et valros overskæg... i ved dem der buer og ender i en lille krølle.

Så da jeg så denne i butikken forleden, skulle den altså med hjem. Og at den støtter et godt formål det er bare et ekstra plus i bogen.
Så min far fik ikke sit overskæg, men det gjorde jeg :)



Gjorde du?

onsdag den 8. juni 2011

Kairo dag 2

Så siger vi godmorgen til en ny dag i larmende, osende, varme Kairo.
Efter en god solid morgenmad blev vi hentet af bussen og kørt ud til hvad vi alle havde ventet på - pyramiderne.
Se nu ku jeg poste tusindvis og tusindvis af billeder, men jeg nærer mig til at nøjes med et par stykker.

Jeg var helt oppe at køre og måtte da også lige klatre op på en af dem så jeg ku sige at jeg havde rørt ved en pyramide... yes yes, Litzy 5 år :)

Bagefter blev vi kørt ned for at kigge til Sfinksen... lige så fin som forventet. Tro mig at hele den dag føltes som en stor drøm, der gik i opfyldelse.

Vi sluttede dagen af med et besøg på Kairos største marked: Khan el-khalili
Dette kan jeg ikke anbefale børn og folk med sarte sjæle. Den første time sad vi alle og gemte os på en lille café sammen med guiden og turde ikke vove os derud. Man bliver jo nærmest overfaldet af sælgere. Ingen af os fik købt noget (vi turde simpelthen ikke), men der venter en god handel for dem, der har mod på det.
Jeg vil dog sige at man næsten burde opleve det, bare for at sige man har været der.
Ingen billede derfra da jeg valgte at lade kameraet blive i sikkerhed på bussen, men fandt lige et på google så i kan få en idé.

Og derefter gik bumleturen hjemad... der ventede dog en sidste lille oplevelse til Litzy. Jeg skulle nemlig tisse. Meget. Og selvom guiden forsøgte at overtale mig til at holde mig en lille halv times tid til vi nåede et kendt sted, så havde jeg i forvejen holdt mig så længe at jeg følte mig sprængfarlig.
Så os ind på den nærmeste tankstation og så blev jeg ellers vist over til noget der lidt lignede en garage. Derinde var der et lille afhug hvor der sværmede med fluer. Og da jeg nåede toiletdøren bemærkede jeg to ting:
1. Den her dør kan ikke låses
2. Der er ikke noget toilet - kun et hul i jorden og en vandslange til at spule efter med.

Jeg var SÅ tæt på at løbe ud derfra... gud hvor der stank og der var fluer overalt. Men nej, jeg måtte hanke op i mig selv, ned på knæ og så bare håbe på at ingen ville åbne døren imens jeg "sad" der.
Og så kom næste udfordring, for når man har holdt sig så længe som tøsen her havde, så er det altså ikke overstået på 10sek.
Hvad som føltes som 10min senere var jeg færdig og kunne endelig rejse mig igen, hvilket viste sig at være svært da mine knæ havde låst sig fast i den uvandte stilling. Og man kunne ikke så godt sætte hænder i jorden... ydrk.
Fik dog rejst mig noget besværligt og var ude hurtigere end du kan sige tis.

Så fik jeg da den oplevelse med :P

Håber i har nydt fortællingen om min tur til Kairo. Næste gang kommer i med mig en tur ud i ørkenen på en varm dag med 35 grader i skyggen :)

tirsdag den 7. juni 2011

Happily ever after

Har min nye lak på fra H&M... den er jeg virkelig glad for at jeg købte. Den er super smuk laksefarvet med sølvshimmer i.
Har 2 lag på over 2 lag af Eyeko, Petite Polish.

Kairo

Siden der kun var en der svarede, så fik hun sin vilje ;0)

Velkommen til Kairo!

Dag 1:
Vi blev hentet kl.3:30 om morgenen i en, hvad jeg kalder det, minibus. Der var i hvert fald plads til 7 passagerer. Vi var i alt 6 turister afsted. 4 finnere og så mig og min veninde.
Og den pude vi var blevet anbefalet at tage med på bussen så vi kunne sove videre i den.... den kunne vi næsten lige så godt have droppet.
Minibus + Egyptens meget dårlige veje er en meget dårlig kombination.

Efter et par timers bumletur stoppede vi for at spise vores medbragte mad. Jeg vil gerne kalde det kaffeteria, men efter udseendet at dømme så er det nok nærmere en person der er faldet over en ufærdig bygning og slået sig ned der... i kan jo selv dømme efter billedet.
Der var skam hyggeligt nok, men det var nu lidt sært at sidde et sted uden vinduer og med halvfærdigt tag.


Efter yderligere et par timers bumle/køretur ankom vi endelig til Kairo. Eller... jeg må indrømme at da guiden sagde velkommen til Kairo var jeg sikker på at han jokede. Overalt så jeg faldefærdige bygninger, affald og enkelte steder døde hunde.
Der var sågar et sted, der var en kirkegård men pga fattigdommen også hjem for en masse levende mennesker. Det synes jeg var lige grusomt nok.

Vores første stop var Citadel, hvor vi også mødtes med vores lokalguide (en super flink dame ved navn Samah).
Citadel var virkelig flot og kæmpe stort - var især imponeret over Moskéen bygget af Mohamed Ali (nej ikke bokseren). Den kaldes for den hvide moské da den i gamle dage på ydersiden var dækket af alabaster og dermed lyste hvidt når solen skinnede på den.
I dag er der desværre kun meget lid alabaster tilbage på bygningen.
Og så fik vi lov til at gå derind, noget jeg altid har ønsket mig. Man hører så meget om mægtige moskéer men at ligefrem få lov at gå ind i en.... det siger man ikke nej til. Og jeg blev bestemt ikke skuffet.
Imponerende og smukt var der.


Bagefter tog vi ind til det Egyptiske Museum. Nøøøøøj siger jeg bare. Det skal i virkelig unde jer selv at se en dag. Alle de gravskatte, mumier og især Tutankhamuns guldbelagte maske... jeg forsinkede hele vores gruppe fordi jeg skulle have enhver lille detalje med.
Synes faktisk det var en skam vi ikke havde mere tid derinde, for kunne sagtens have brugt flere timer på bare at gå og kigge på gamle smykker, legetøj, sko og "kister" fra det gamle egyptiske rige. De kunne altså nogle ting dengang.

Man måtte desværre ikke tage billeder derinde, så i stedet for i lige et billede af masken som jeg har fundet online. Den er lige så - om ikke mere - imponerende i virkeligheden.



Efter et kort stop på en restaurant, hvor jeg ikke var synderligt imponeret over betjeningen, tog vi videre for at se hvordan papyrus bliver lavet. Der er ikke meget arbejde i det, kun meget ventetid, men resultatet er nu et stykke for sig.
Fik da også købt mig et lille billede med hjem :)


Og derefter gik turen til Hotellet, hvor vi skulle overnatte.... mine damer og herrer, hvis i nogensinde skal til Kairo, så book jer ind på Meridien Hotel.
Ikke alene er det et super smukt og jeg er sikker på luksus hotel men den har også noget helt helt specielt som meget få andre hoteller i verden har.
Og i stedet for at vise billeder af vores super lækre hotelværelse, vil jeg i stedet vise jer et billede af poolen. For når man lagde sig i liggestolen var der nemlig en helt særlig udsigt. En udsigt, der gjorde at jeg lå og smilede konstant og ikke ville gå selv da solen var gået ned bag hotellet....




Det var så første dag i Kairo. Dag nummer 2 får i i morgen.