fredag den 15. juli 2011

Brunsviger - hjælp!

Er der en af mine vidunderlige læsere der har en fantastisk opskrift på brunsviger? Google er ikke min ven da den bliver ved med at ændre min danske søgning til svensk. Why oh why do you do that google!?

Anywho... smid et link, en opskrift, et eller andet og du vil være elsket resten af mit liv ;0)

5 kommentarer:

Anna sagde ...

Brunsviger
Bund:

3 dl vand 

70 g. margarine

75 g. gær

70 g. sukker

3 g. salt

1 æg

700 g. mel



Fyld:

200 g margarine

400 g brun farin.



Rør gær, sukker og salt flydende. 
Lun vandet og smelt margarinen deri. 
Bland med gærblandingen. 
Rør ægget i.
 Ælt melet i til dejen er fast og glat.

 Sæt til hævning i 20-25 min. 
Rul ud så det passer i en bradeplade beklædt med bagepapir.
 Lav fordybninger med knoerne.
 Efterhæv i 10 min.



Fyldet:
 Smelt margarinen og rør farinen i.

 Fordel fyldet på dejen. 
Og bag brunsvigeren ved 175 grader i 17-20 min.
 Hold øje med den!



Skal helst spise samme dag.

Litzy sagde ...

Om nom nom... er det enkelt portion fyld eller dobbelt det der? Har nemlig hørt mange steder fra at det anbefales at lave dobbelt fyld.

Anna sagde ...

en enkelt. Jeg synes der er nok, men man kan jo sagtens lave mere hvis man vil.

Sacha sagde ...

Jeg har en der minder om Annas, dog uden æg.

Du får den lige så er der mulighed for at afprøve to opskrifter ;)

1½ bradepande.

Bund:
750g mel
75g smør/margarine (blødgjort)
3spsk sukker
6dl mælk
2 pk. gær

Fyld:
300g smør/margarine
400g farin
sirup med rund hånd

Fremgangsmåde.
Rør gæren ud i mælken, tilsæt det blødgjorte fedtstof samt sukker.
Tilsidst blandes melet i.
Brug gerne elpiskeren + dejkroge til dette.
Dejen vil være let klistret, så fortvivl ikke.
Hæld den ud i et par smurte forme og fordel dejen med en fugtig dejskraber (dyp den i en kande vand regelmæssigt).
Lad dejen hvile ½ time.

Rør i mellemtiden fyldet sammen af fedtstof og farin samt lidt sirup, så den er smørbar.
Smør det ud over dejen og lav gerne nogle fordybninger rundt omkring.
Tilsidst hældes der lidt sirup ud over kagen i striber.

Bages i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Denne kan sagtens fryses ned i passende stykker, der kan tøes op i mikroovnen (så den bliver lun).

Litzy sagde ...

Uh tusind tak... :)